Lektion 6. Jobba i projekt, Business innovation

Jobba i projekt, business innovation 

Man kan jobba i linjära organisationer med projekt ledare och i matris organisationer. I dom båda blir man oftast anställ och få en roll/beskrivning i ett projekt som kallas funktions beskrivning som det står fint i kontraktet. I samtal med chefen handlar det om roll och ansvar.

Inläggstips!  

Innan du startar ett projekt, tänk på fiba. 

F.I.B.A – formulera, idegenerera, bygga, agera. Detta kan vara en bra tanke mall att tänka på innan man startar ett projekt.

Formulera- för vem? Vad? Vilken effekt skall uppnås?

Idegenerera- brainstorma, alla galna idéer är välkomna, hitta en utveckling på en galen idé – vidar utvecklar den till något relativt. Bolla med varandra.

Bygga- bygg på varandras idéer, stick inte iväg. Gotta ner er i en relativ idé och utvecklar den.

Agera- vad skall göras? Vad behövs? Hur får vi detta gjort?

Uppgift 

Vi har fått i projekt att i grupp starta en e-Handels butik som skall vara värdegrunds drivet, cirkulärt, cirkulärt ekonomi med fokus på blue water.

Min förklaring. 

Red och blue water pratar man mycket om, här tänkte jag förklara detta. Red Waters då gör man något som redan finns tex.  men man kanske har bättre priser eller bättre leveranser osv. Man kopierar lite på en tjänst/produkt och gör sin versionen det. Red water då är man och fajtas i smeten bland andra hajar!

Blue Waters då är man på öppet okänt hav. Då letar man efter nya havsdjur och oupptäckta öar. Man letar alltså efter nya möjligheter, något som inte finns ännu, det finns massvis med saker som ingen har tänk på ännu ( speciellt i den relativt nya e-Handels branschen ).

Vi jobbade på vårt projekt hemma hos klasskamrat (team work) som var väldigt kul och givande. Vi satte verkligen in oss i vår målgrupp och bjuder på något extra ;D

Detta är vad dom två första veckorna hade att bjuda på, detta är skrivet samma dag som lektionen men är upplagt i efterhand så jag är tillbaka nästa vecka igen med resultatet på vårt projekt och med massa mer lektioner från webb & interaktiodesign. Missa inte det!

Lämna en kommentar